1481628

GreenFood Vitamin D3 4000IU 90 caps

ID {{ productCode }}

Witamina D3, znana również jako cholekalcyferol, jest formą witaminy D, która występuje naturalnie w niektórych źródłach zwierzęcych, a także jest syntetyzowana przez ludzką skórę pod wpływem światła słonecznego. Witamina ta jest rozpuszczalna w tłuszczach, co oznacza, że tłuszcz jest niezbędny do jej wchłaniania.  Więcej informacji   Więcej informacji 
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
{{ a.stockStatusText }} ({{ a.stockLimit }})

Produkt jest tymczasowo wyprzedany

Obecnie nie posiadamy tego produktu w naszej ofercie. Zapoznaj się z produktami, które są dostępne w naszym magazynie.

Numer zamówienia: 1481628

Podczas zakupów {{ d.min }} dopóki {{ d.max }} sztuki sztuki Kupując od {{ d.min }} sztuki {{ d.quantityDiscountPrice.value | formatPrice }} {{ d.quantityDiscountPrice.currency }}/szt
Zaoszczędzisz
{{ totalSavings | formatPrice }} {{ savings.currency }}
do {{ savings.value | formatPrice }} {{ savings.currency }}/szt
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Podczas zakupów {{ d.min }} dopóki {{ d.max }} sztuki sztuki Kupując od {{ d.min }} sztuki {{ d.quantityDiscountPrice.value | formatPrice }} {{ d.quantityDiscountPrice.currency }}/szt
Zaoszczędzisz
{{ totalSavings | formatPrice }} {{ savings.currency }}
do {{ savings.value | formatPrice }} {{ savings.currency }}/szt
Rabat ilościowy
GreenFood Vitamin D3 4000IU 90 caps
GreenFood Vitamin D3 4000IU 90 caps
Oszczędzasz 5.00 zł
26.99
31.99
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 26.99 zł

Opis

W suplementach diety witamina D3 jest powszechnie stosowana ze względu na jej ważną rolę w organizmie. Ważne jest, aby przestrzegać zalecanej dawki, ponieważ przedawkowanie witaminy D może prowadzić do różnych skutków ubocznych. Najważniejszym naturalnym źródłem witaminy D3 jest światło słoneczne, w którym promienie ultrafioletowe B (UVB) przekształcają 7-dehydrocholesterol w skórze w witaminę D3. Witamina D3 znajduje się również w żywności, zwłaszcza w tłustych rybach, takich jak łosoś, sardynki i makrela, w jajach i produktach z wątroby, a także w mniejszych ilościach w niektórych wzbogaconych produktach spożywczych, takich jak produkty mleczne i zboża. Witamina D3 jest często stosowana jako suplement diety, zwłaszcza na obszarach o ograniczonym nasłonecznieniu, w miesiącach jesiennych i zimowych lub u osób spędzających większość czasu w pomieszczeniach.

Zatwierdzone oświadczenia zdrowotne

Witamina D jest niezbędna do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego u dzieci. Witamina D pomaga zmniejszyć ryzyko upadków, które są wyraźnie związane z niestabilną postawą i osłabieniem mięśni. Upadek jest czynnikiem ryzyka złamań kości u mężczyzn i kobiet w wieku 60 lat i starszych. Korzystny wpływ witaminy D osiąga się na podstawie dziennego spożycia 20 μg ze wszystkich źródeł. Wapń i witamina D pomagają zmniejszyć utratę minerałów kostnych u kobiet po menopauzie. Niska gęstość mineralna kości jest czynnikiem ryzyka złamań osteoporotycznych kości. Oświadczenie to dotyczy w szczególności kobiet w wieku 50 lat i starszych, a korzystny efekt osiąga się przy dziennym spożyciu co najmniej 1 200 mg wapnia i 20 μg witaminy D ze wszystkich źródeł.

Cały proces produkcji jest certyfikowany zgodnie z IFS Food. Dlaczego zastąpiliśmy certyfikat ISO 22000:2018 certyfikatem IFS Food?
IFS Food to uznawany na całym świecie certyfikat bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych przeznaczony do audytów jakości procesów produkcyjnych i produktów. Jeden międzynarodowy standard żywności pomaga zapewnić spójne bezpieczeństwo i najwyższą możliwą jakość żywności na całym świecie. Niemieckie (HDE), francuskie (FCD) i włoskie (ANCC, ANCD) stowarzyszenia detalistów we współpracy z producentami uczestniczyły w opracowywaniu standardów IFS.

Co mówi certyfikat IFS?

  • wysoka jakość wykorzystywanych surowców
  • wysoki standard przechowywania surowców
  • maksymalna jakość całego procesu produkcji
  • zwiększa wiarygodność produktu i marki na całym świecie

Rekomendowana dawka

Przyjmować 1 kapsułkę dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dawki.

Substancje czynne


1 kapsułka RHP*
Witamina D3 100 µg (4000 UI) 2000 %

*RHP - wartość referencyjna dochodu.

Składniki

Mąka ryżowa, kapsułka roślinna z hypromelozy, witamina D3 (cholekalcyferol), substancje przeciwzbrylające - stearynian magnezu, dwutlenek krzemu.

Ogłoszenie

Suplement diety z witaminą D. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Nieodpowiednie dla dzieci poniżej 15 roku życia. Dzieci powyżej 15 roku życia, kobiety karmiące piersią i kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Producent nie ponosi odpowiedzialności za szkody spowodowane niewłaściwym użytkowaniem lub przechowywaniem. Minimalny okres przechowywania i partia wskazane na opakowaniu.

Parametry

Postać kapsułki
Smak bez smaku
Wielkość opakowania (kapsułki) 90 kapsułek
Dawek w opakowaniu 90 dawek
Specjalne wymagania bez GMO, bez sztucznych słodzików, bezglutenowy, bez laktozy

Pojawia się w kategoriach

Ocena (0)

Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu. Bądź pierwszy!

Dodaj ocenę

Pytania (0)

Co chcesz wiedzieć o tym produkcie?

Zapytaj, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin

Zadaj pytanie

Blog

Jak rośnie mięsień? Musisz to wiedzieć zanim zaczniesz ćwiczyć

Jak rośnie mięsień? Musisz to wiedzieć zanim zaczniesz ćwiczyć

Białko: Co to jest i dlaczego jest ważne dla naszego organizmu?

Białko: Co to jest i dlaczego jest ważne dla naszego organizmu?

Jak tętno wpływa na utratę wagi

Jak tętno wpływa na utratę wagi