Protein Bread Mix przekonuje wysoką zawartością białka, doskonałym smakiem, puszystą konsystencją i chrupiącą skórką
Protein Bread Mix to zbilansowana mieszanka do wypieku puszystego domowego chleba z chrupiącą skórką. Jego wielką zaletą jest skład. Ma wysoką zawartość białka i jest źródłem błonnika. Chleb jest popularny wśród wszystkich, którzy starają się stosować zdrową, zbilansowaną dietę i mieć wystarczającą ilość składników odżywczych, zwłaszcza białek, w swoim pożywieniu. Jest równie popularny wśród sportowców siłowych, których zapotrzebowanie na białko jest wyższe. I co nie mniej ważne, nie brakuje go w diecie osób, które pilnują swojej diety.
Oprócz klasycznej mąki pszennej, znajdziesz tu również białko grochu, płatki sojowe, sezam, len lub słonecznik i inne wspaniałe składniki. Ich połączenie tworzy tę wyjątkową mieszankę chlebową. Nie musisz się nawet martwić o jego przygotowanie. Choć jest to ciasto drożdżowe, nie ma w nim nic skomplikowanego i poradzi sobie z nim nawet początkujący. Więc porzuć swoje obawy, wynik jest naprawdę tego wart.
Z czym najlepiej smakuje ten chleb? Jeśli chcesz w pełni cieszyć się jego wspaniałym smakiem, możesz zjeść kawałek sam w sobie. Jeśli potrzebujesz złożonego posiłku odpowiedniego na śniadanie, lunch lub kolację, dodaj ser, szynkę i warzywa. Ale równie dobrze będzie smakować z tofu lub kawałkiem mięsa. Można również przegryzać różne pasty do smarowania, sałatki lub zupy. Może być jednak również spożywany na słodko. Co powiesz na posmarowanie go dżemem, masłem orzechowym lub pastą proteinową i posypanie owocami? Przekonasz się, że i Ty pokochasz ten sposób.
Chleb jest po prostu jednym z podstawowych produktów spożywczych, których nigdy nie może zabraknąć w spiżarni. Świetnie nadaje się na śniadania, przekąski, lunche i kolacje. A jeśli upieczesz go samodzielnie w domu, będziesz cieszyć się nim jeszcze bardziej.
Chleb proteinowy Protein Bread Mix
- praktyczna mieszanka do przygotowania domowego chleba
- zawiera mąkę pszenną, białko grochu i wybrane nasiona
- ma wysoką zawartość białka
- jest źródłem błonnika
- niska zawartość cukru
- puszysta konsystencja i chrupiąca skórka
- mogą być spożywane na słono lub słodko
- nadaje się do zup, sałatek i past do smarowania
- można go uzupełnić serem, kiełbasą, mięsem lub warzywami
- doskonale smakuje również z masłem orzechowym lub dżemem
- świetnie nadaje się na śniadania, przekąski, obiady i kolacje
- jest to mieszanka wegańska
Instrukcja użycia
Do przygotowania chleba proteinowego potrzebujemy 500 g Protein Bread Mix, 29 g świeżych drożdży, 280 ml wody.
Procedura przygotowania
- Wlej 280 ml wody (o temperaturze około 30°C) do dużej miski, w której rozpuść 29 g świeżych drożdży.
- Dodaj 500 g Protein Bread Mix i dokładnie wymieszaj za pomocą elektrycznej ubijaczki.
- Uformować około 100-gramowe bułeczki i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 45 minut.
- Posmaruj grzyby wodą przed włożeniem ich do piekarnika.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C, włóż do niego bułeczki i zmniejsz temperaturę do 180°C.
- Piecz grzyby przez około 20 minut, ale szanuj doświadczenie z własnym piekarnikiem
Informacje o wartościach odżywczych
| 100 g |
Wartość energetyczna | 1241 kJ / 295 kcal |
Tłuszcze | 7,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
Węglowodany | 32 gramów |
- w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 4,6 g |
Białka | 23 g |
Sól | 1,59 g |
Składniki
Mąka pszenna, mieszanka białek (białko pszenne, białko grochu), pełnoziarnista mąka pszenna, płatki sojowe, siemię lniane, nasiona słonecznika, mąka sojowa, błonnik roślinny, sezam, sól morska, polepszacze mąki (kwas L-askorbinowy E300), enzymy (oksydoreduktazy, hydrolazy).
Ogłoszenie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 6 miesięcy.
Informacje dla alergików
Zawiera gluten, soję i sezam. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj i mleka.