FGFO108

GreenFood Protein pudding 400 g

ID {{ productCode }}

GreenFood Nutrition Protein Pudding to gotowa mieszanka instant do przygotowania smacznego puddingu o wysokiej zawartości białka, przygotowywanego w 2 minuty na zimno i bez gotowania. Nawet przy wysokiej zawartości białka udało się osiągnąć doskonały smak bez stabilizatorów, konserwantów i chemicznych aromatów, przy jednoczesnym zachowaniu maksymalnej wartości odżywczej.  Więcej informacji   Więcej informacji 
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
{{ a.stockStatusText }} ({{ a.stockLimit }})

Produkt jest tymczasowo wyprzedany

Obecnie nie posiadamy tego produktu w naszej ofercie. Zapoznaj się z produktami, które są dostępne w naszym magazynie.

Numer zamówienia: FGFO108

Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Podczas zakupów {{ d.min }} dopóki {{ d.max }} sztuki {{ d.quantityDiscountPrice.value | formatPrice }} {{ d.quantityDiscountPrice.currency }}/szt
Zaoszczędzisz
do {{ savings.value | formatPrice }} {{ savings.currency }}
Rabat ilościowy
GreenFood  Protein pudding 400 g
GreenFood Protein pudding 400 g
Oszczędzasz 3.00 zł
52.99
55.99
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 52.99 zł

Opis

Koncentrat białka mleka od europejskiego producenta Balt Milk jest skoncentrowanym źródłem białka pochodzącego z mleka. Ten rodzaj produktu jest popularnym wyborem dla osób, które chcą uzupełnić spożycie białka poprzez suplementy diety. Koncentraty białek mleka oferują szereg korzyści. Koncentrat białek mleka Balt zawiera dużą ilość białka mleka, dzięki czemu jest doskonałym źródłem tego ważnego makroskładnika odżywczego. Białka są podstawowym budulcem organizmu. Białka mleka zawierają również różne składniki, takie jak immunoglobuliny i laktoferyna. Białka mleka, takie jak te znajdujące się w mleku Balt, są uważane za pełnowartościowe białka, co oznacza, że zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne ludzkiemu organizmowi. Jest to szczególnie ważne dla osób, które nie mogą spożywać wystarczającej ilości białka w ramach regularnej diety. Białka mleka są na ogół dobrze przyswajalne, co pozwala organizmowi na efektywne wykorzystanie spożytych białek. Jest to ważne, aby zmaksymalizować korzyści odżywcze płynące z suplementów białkowych. Ta właściwość sprawia, że białka mleka są nie tylko źródłem białka, ale także suplementem dla aktywnego stylu życia.

Pełne mleko w proszku to popularny produkt wytwarzany przez odparowanie wody ze świeżego mleka pełnego. Ze względu na swój proces przetwarzania i właściwości, oferuje szereg korzyści, które mogą być korzystne w różnych sytuacjach kulinarnych i żywieniowych. Pełne mleko w proszku zachowuje większość wartości odżywczych świeżego mleka. Zawiera białko, wapń i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witaminy A i D. Ponadto, ponieważ jest to mleko pełne, zawiera również naturalne tłuszcze mleczne. Mleko w proszku jest lekkie i nie wymaga chłodzenia, co ułatwia jego przechowywanie i transport. Jest przydatny do długotrwałego przechowywania w domu, a także do stosowania w miejscach, w których świeże mleko nie jest łatwo dostępne. W postaci sproszkowanej mleko jest bardziej skoncentrowane, co oznacza, że mniejsza ilość mleka w proszku może dostarczyć porównywalną ilość kalorii i składników odżywczych, co większa ilość świeżego mleka. Może to być przydatne w celu zwiększenia spożycia energii, szczególnie w sytuacjach, w których potrzebna jest zwarta i gęsta energetycznie dieta.

Do zagęszczenia deseru używana jest wyłącznie natywna skrobia MERIGEL® (istniejąca w naturalnym, niezafałszowanym stanie). MERIGEL® to błyskawicznie zagęszczająca skrobia kukurydziana z certyfikatem non-GMO. Skrobia ta zapewnia zagęszczanie bez podgrzewania. MERIGEL® jest otrzymywany z kukurydzy metodą rozkładu skrobi na prostsze cukry lub skrobię modyfikowaną, która ma określone właściwości techniczne lub kulinarne. & MERIGEL® firmy Tate Lyle jest często stosowany do poprawy tekstury, lepkości i stabilizacji produktów spożywczych. Dla tych, którzy unikają glutenu, MERIGEL® oferuje bezpieczną alternatywę, która może zastąpić inne źródła zagęszczaczy i skrobi, które mogą zawierać gluten. Jest odpowiedni dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.

Błonnik z cykorii, znany również jako inulina, to naturalnie występujący polisacharyd pozyskiwany z korzeni cykorii. Ta forma rozpuszczalnego błonnika staje się popularnym suplementem diety ze względu na swoje unikalne właściwości i wszechstronne zastosowania.  Błonnik jest istotną częścią diety osób prowadzących aktywny tryb życia, pomagając utrzymać długotrwałe uczucie sytości, co może być przydatne w kontrolowaniu masy ciała. Jako prebiotyk, błonnik cekanowy pomaga promować wzrost pożytecznych bakterii w jelitach. Te "dobre" bakterie odgrywają kluczową rolę w wielu aspektach. Błonnik cykorii ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że nie przyczynia się do gwałtownych wahań poziomu cukru we krwi. To sprawia, że jest to idealny wybór dla osób monitorujących spożycie cukru, w tym osób z cukrzycą. Dla tych, którzy unikają glutenu, błonnik z cykorii stanowi bezpieczną alternatywę, która może zastąpić inne źródła błonnika, które mogą zawierać gluten. Jest odpowiedni dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.

Glikozydy stewiolowe są ekstrahowane z liści stewii pospolitej (Stevia rebaudiana), która jest ceniona za wysoką słodycz. W przeciwieństwie do cukru, glikozydy stewiolowe jako słodzik są prawie bezkaloryczne, mają niski indeks glikemiczny i nie przyczyniają się do próchnicy zębów. Pokarmy o niższym indeksie glikemicznym wolniej podnoszą poziom cukru we krwi, co jest szczególnie korzystne dla diabetyków, osób z nadwagą i stosujących diety odchudzające, ale także dla osób o normalnej kondycji fizycznej.

Kakao od wieków było cenione za swoje właściwości smakowe, ale współczesne badania i szersze zastosowanie wykazały, że może ono przynieść szereg innych korzyści. Kakao jest bogate we flawonoidy, które są naturalnymi związkami. Substancje te są poszukiwane przez wszystkie osoby zainteresowane aktywnym stylem życia. Kakao jest naturalnym źródłem kilku ważnych minerałów, w tym żelaza i magnezu. Kakao zawiera również znaczną ilość błonnika pokarmowego. Błonnik pomaga regulować trawienie i może przyczyniać się do uczucia sytości, co jest pomocne w utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Naturalny mocny smak kakao jest lekko gorzki i ziemisty, co czyni go wszechstronnym składnikiem wielu rodzajów potraw.

Instrukcje dotyczące przygotowania

  • Ubij w misce trzepaczką lub wstrząśnij w shakerze porcję 33 g (ok. jedna czubata miarka) w 150-200 ml zimnego mleka (w zależności od pożądanej grubości budyniu).
  • Odstawić na chwilę, aż zgęstnieje.
  • Nie gotuj.

Informacje o wartościach odżywczych

33 g Wanilia Czekolada
Wartość energetyczna 588 kJ / 140 kcal 582 kJ / 138 kcal
Tłuszcze 4,4 g 4,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,9 g 2,8 g
Węglowodany 14,7 g 14,4 g
- w tym cukry 3,9 g 6,5 g
Błonnik 0,9 g 1,4 g
Białka 10 g 9,8 g
Sól 0,15 g 0,17 g

Składniki

  • Wanilia: pełne mleko w proszku (50%), substancja zagęszczająca: MERIGEL (natywna skrobia kukurydziana) (25%), koncentrat białka mleka (21%), błonnik inulinowo-cynamonowy, aromat waniliowo-śmietankowy, barwnik beta karoten, substancja słodząca glikozydy stewiolowe.
  • Czekolada: pełne mleko w proszku (46%), substancja zagęszczająca: MERIGEL (natywna skrobia kukurydziana) (25%), koncentrat białka mleka (20%) kakao w proszku (6%), błonnik inulinowo-cynamonowy, aromat czekoladowy, substancja słodząca glikozydy stewiolowe.

Informacje

  • Suplement diety z substancjami słodzącymi.
  • Produkt nie jest przeznaczony jako substytut zróżnicowanej diety.
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 °C.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • W przypadku kobiet karmiących piersią i kobiet w ciąży wskazana jest konsultacja z lekarzem. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Producent nie ponosi odpowiedzialności za szkody spowodowane niewłaściwym użytkowaniem lub przechowywaniem.
  • Minimalny okres trwałości podany jest na opakowaniu.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • GMO: Produkt nie zawiera GMO i nie został wyprodukowany z surowców modyfikowanych genetycznie zgodnie z wymogami rozporządzeń (WE) 1829/2003 i 1830/2003.
  • Jonizacja: produkt nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego zgodnie z definicją zawartą w dyrektywie 1999/2/WE Parlamentu Europejskiego i Rady zmienionej rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1137/2008.

Parametry

Postać luźne
Dawek w opakowaniu 12 dawek
Waga 400 g
Specjalne prośby bez oleju palmowego, niskowęglowodanowy, wysoka zawartość białka

Ocena (0)

Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu. Bądź pierwszy!

Dodaj ocenę

Pytania (0)

Co chcesz wiedzieć o tym produkcie?

Zapytaj, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin

Zadaj pytanie