ID {{ productCode }}
Obecnie nie posiadamy tego produktu w naszej ofercie. Zapoznaj się z produktami, które są dostępne w naszym magazynie.
Numer zamówienia: FGFO041
Kwasy tłuszczowe omega-3 to niezbędne wielonienasycone tłuszcze, które są niezbędne dla różnych funkcji organizmu. Organizm nie jest w stanie samodzielnie ich syntetyzować, dlatego muszą być one pozyskiwane z pożywienia. Główne kwasy tłuszczowe omega-3 obejmują kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA), które występują głównie w rybach i owocach morza. Poddany obróbce olej rybny w postaci trójglicerydów oznacza, że olej został przetworzony i poddany obróbce w celu poprawy jego czystości, stabilności i biodostępności. Przetworzony olej rybny poddawany jest procesom oczyszczania i koncentracji, co zapewnia wysoką jakość i bezpieczeństwo produktu. Procesy oczyszczania i przetwarzania zapewniają, że olej jest wolny od zanieczyszczeń i nadaje się do długotrwałego stosowania. Trójglicerydy to naturalna forma, w jakiej tłuszcze występują w żywności i organizmie. Olej rybny jest zwykle pozyskiwany z tłustych ryb, takich jak łosoś, sardynki, makrela i sardele. Przetworzony olej rybny jest często wzbogacany przeciwutleniaczami, takimi jak witamina E, aby poprawić jego stabilność i zapobiec utlenianiu.
Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, co oznacza, że jej spożyciu powinno towarzyszyć spożycie kwasów tłuszczowych. Najlepszym sposobem na zapewnienie odpowiedniego spożycia tej witaminy jest przyjmowanie jej po posiłkach lub w ich trakcie. Witamina E jest uważana za jedną z najważniejszych witamin w organizmie człowieka. Istnieje osiem rodzajów witaminy E, w tym tokoferole i tokotrienole. Jedną z najbardziej aktywnych form jest octan DL-alfa-tokoferylu, który jest syntetyczną formą witaminy E. Witamina E pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym. Witaminę E można polecić wszystkim, którzy koncentrują się na zdrowym stylu życia. Jego stosowanie może być częścią codziennej diety. Aktywność witaminy E może wzrosnąć przy jednoczesnym działaniu selenu. Najlepszym sposobem na zapewnienie skutecznego wchłaniania witaminy E jest przyjmowanie jej wraz z pożywieniem zawierającym tłuszcz. Dzięki temu witamina E może być prawidłowo wchłaniana i wykorzystywana przez organizm.
Składniki aktywne | W 1 kapsułce | W dziennej dawce 2 kapsułek |
---|---|---|
Olej rybny | 1000 mg | 2000 mg |
- z czego EPA | 180 mg | 360 mg |
- z czego DHA | 120 mg | 240 mg |
Witamina E | 5 mg (*42%) | 10 mg (*84%) |
*Wzorzec dochodu RHP
Modyfikowany olej rybny (trójglicerydy), octan DL-alfa-tokoferylu, kapsułki - żelatyna wieprzowa, glicerol, woda oczyszczona.
Postać | kapsułki (kapsułki) |
---|---|
Wielkość opakowania (kapsułki) | 120 kapsułek |
Dawek w opakowaniu | 120 dawek |
Specjalne prośby | bez GMO |
Co chcesz wiedzieć o tym produkcie?
Zapytaj, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin