ID {{ productCode }}
Obecnie nie posiadamy tego produktu w naszej ofercie. Zapoznaj się z produktami, które są dostępne w naszym magazynie.
Numer zamówienia: FGFO034
Naturalnym źródłem lecytyny jest olej sojowy. Lecytyna jest fosfolipidem i stanowi składnik wszystkich ścian komórkowych w organizmie. Fosfolipidy są składnikiem zewnętrznej błony komórkowej zwierząt i roślin. Lecytyna jest składnikiem tłuszczów i kwasów tłuszczowych i jest szczególnie bogata w żółtka jaj i komórki nasion roślin. Błona komórkowa prawie wszystkich komórek składa się z dwuwarstwy lipidowej. Lecytyna jest niezbędna do tworzenia biomembran.
Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, co oznacza, że jej spożyciu powinno towarzyszyć spożycie kwasów tłuszczowych. Najlepszym sposobem na zapewnienie odpowiedniego spożycia tej witaminy jest przyjmowanie jej po posiłkach lub w ich trakcie. Witamina E jest uważana za jedną z najważniejszych witamin w organizmie człowieka. Istnieje osiem rodzajów witaminy E, w tym tokoferole i tokotrienole. Jedną z najbardziej aktywnych form jest octan DL-alfa-tokoferylu, który jest syntetyczną formą witaminy E. Witamina E pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym. Witaminę E można polecić wszystkim, którzy koncentrują się na zdrowym stylu życia. Jego stosowanie może być częścią codziennej diety. Aktywność witaminy E może wzrosnąć przy jednoczesnym działaniu selenu. Najlepszym sposobem na zapewnienie skutecznego wchłaniania witaminy E jest przyjmowanie jej wraz z pożywieniem zawierającym tłuszcz. Dzięki temu witamina E może być prawidłowo wchłaniana i wykorzystywana przez organizm.
1 kapsułka (dawka dzienna) | |
---|---|
Lecytyna | 1 200 mg |
Witamina E | 1 mg (8,3 % RHP) |
RHP - wartość referencyjna dochodu
Postać | kapsułki (kapsułki) |
---|---|
Wielkość opakowania (kapsułki) | 90 kapsułek |
Dawek w opakowaniu | 90 dawek dziennych |
Co chcesz wiedzieć o tym produkcie?
Zapytaj, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin