ID {{ productCode }}
Obecnie nie posiadamy tego produktu w naszej ofercie. Zapoznaj się z produktami, które są dostępne w naszym magazynie.
Numer zamówienia: FGFO030
Młody jęczmień to młoda roślina jęczmienia, która była używana przez nasze prababki. Z rośliny zbierane są tylko zielone pędy. Wynika to z faktu, że roślina jęczmienia zawiera największą ilość substancji biologicznie czynnych. Jęczmień zawiera chlorofil, żelazo, kwas foliowy i witaminę C. Młody jęczmień zawiera 4 razy więcej wapnia niż mleko i 22 razy więcej żelaza niż szpinak. Zawiera również niezbędne aminokwasy, ponad 12 minerałów i 13 różnych witamin (w tym witaminę K). To właśnie dzięki takiemu składowi młody jęczmień stał się w ostatnich latach bardzo popularny wśród konsumentów nastawionych na aktywny tryb życia. GreenFood Nutrition Młody Jęczmień nie zawiera glutenu.
Spirulina to mikroskopijna słodkowodna cyjanobakteria, która naturalnie zawiera większe ilości ważnych składników odżywczych i fitoskładników. Ponadto składniki odżywcze dostarczane do organizmu przez Spirulinę są lepiej wchłaniane przez organizm. Zawiera między innymi witaminy B1, B2, B3, B6, B9, witaminę C, witaminę D, witaminę A i witaminę E, karoteny i wysoką zawartość chlorofilu. Chlorofil jest rozpuszczalny w tłuszczach i nadaje roślinom ich typowy kolor. W naszej diecie chlorofil jest między innymi ważnym i bogatym źródłem magnezu. Spożywanie spiruliny jest bardzo odpowiednie dla wegan, ponieważ jest ona również bogatym źródłem żelaza. Ustawiliśmy dzienną dawkę na niższą, aby uniknąć przedawkowania np. żelaza. Dlatego możliwe jest stosowanie naszej Spiruliny w dłuższej perspektywie. Nasza Spirulina pochodzi z wysokiej jakości źródła, nie zawiera (zweryfikowanych przez testy laboratoryjne) metali ciężkich ani mikrocystyn (toksycznych substancji wytwarzanych przez cyjanobakterie), które mogą mieć niszczący wpływ na wątrobę, nerki i mózg. W komunikacie francuskiej organizacji ANSES z 2017 r. wyrażono obawy, że suplementy diety zawierające spirulinę mogą być zanieczyszczone mikrocystynami. Światowa Organizacja Zdrowia umieściła mikrocystyny na liście potencjalnych czynników rakotwórczych.
Chlorella to mikroskopijna jednokomórkowa alga, która występuje w skupiskach lub pojedynczo zarówno w słonej, jak i słodkiej wodzie. Jest to typowa zielona żywność pochodząca z Azji, gdzie jest wysoko ceniona ze względu na wysoką zawartość białka i szeroką gamę innych składników odżywczych. Chlorella jest jednym z najbardziej złożonych źródeł pożywienia na świecie. Naturalnie zawiera szeroką gamę składników odżywczych i fitoskładników (aminokwasy, chlorofil, beta-karoten, potas, fosfor, biotynę, magnez, witaminę B) i ma najwyższą zawartość chlorofilu spośród wszystkich roślin na Ziemi. Chlorofil jest rozpuszczalny w tłuszczach i nadaje roślinom ich typowy kolor. W naszej diecie chlorofil jest ważnym i bogatym źródłem magnezu, którego funkcje obejmują setki procesów enzymatycznych w organizmie. Jego spożycie jest niezbędne dla wegan, ponieważ jest bogatym źródłem żelaza.
Zawartość substancji w dziennej dawce | 4 kapsułki |
---|---|
Chlorella | 600 mg |
Spirulina | 600 mg |
Jęczmień | 600 mg |
Chlorella (Chlorella vulgaris, alga będąca składnikiem roślinnym - cała roślina), Spirulina (Arthrospira platensis, cyjanobakteria będąca składnikiem roślinnym), sproszkowany jęczmień (Hordeum vulgare - trawa), kapsułka roślinna z hypromelozy.
Postać | kapsułki (kapsułki) |
---|---|
Dawek w opakowaniu | 30 dawek |
Specjalne prośby | wegański, Wegetariańskie |
Co chcesz wiedzieć o tym produkcie?
Zapytaj, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin